AD3D

Quarantaine opdracht figuurstuk opdracht 2:

We moesten een figuurstuk namaken met de mensen met wie je in quarantaine zit. Dit is mijn broertje die de Verwoeste Stad nadoet. Dit beeld symboliseert het bombardement op de stad in 1940 aan het begin van de tweede wereldoorlog. Deze weken staan we ook wel onder best grote druk door de corona-crisis. Het beeld is een historiestuk, want het gaat over een heel beroemd en best belangrijk moment in de geschiedenis van Rotterdam. Hij is onthuld op 15 mei 1953, en staat op het Plein 1940 in het centrum van Rotterdam, waar het bombardement plaatsvond. De titel van de foto zou zijn: Corona Druk, en hij is 1,57 meter groot (zo lang is mijn broertje). Het hangt in de kamer van mijn ouders 🙂

Quarantaine opdracht figuurstuk opdracht 1:

Dit zijn allemaal figuurstukken. Dat is zo omdat er ik alle beelden op een manier mensen verwerkt zijn. Dat is het ding van een figuurstuk, er moeten altijd mensen op staan. Dit is ook modern. Deze figuurstukken zouden ze 200 jaar geleden echt niet maken. Van deze figuurstukken kon ik niet vinden door wie en wanneer ze gemaakt zijn.

Plakband roller:

Mijn plakband roller is gebaseerd op een schilderij van Piet Mondriaan. Omdat ik mijn dummie niet hier thuis heb, en de foto van mijn roller downloaden niet lukt moet ik wachten met het erop zetten. Maar ik kan wel een beschrijving geven.

Het schilderij bestaat uit alleen maar zwarte lijnen op een wit doek, met 1 rood vakje. Dus op mijn plakband roller zit hetzelfde. Allemaal kleine zwarte latjes op een witte roller, met 1 rood vakje. Ik had als kunststroming de Stijl gekozen, en ik vond dit schilderlij heel mooi, dus koos ik voor deze.

Lamp met herhaling: voor

Voor dit project moesten we een lamp maken van afvalmateriaal, met herhaling er in. We werken in een groepje van 5 personen, en we hebben gekozen om de lamp van lego te maken. Dit is de brainstorm en het moodboard voor de lamp. Ons idee was om legoplaten (groen) tegen een basis van hout te plakken. We gaan dan groene stukken erop maken, zoals land, zodat het op een wereldbol zal lijken (dat is het idee).

IMG_0485

Organisch bouwwerk van golfkarton en alles daarvoor: