Grafimedia

Mijn landschapstekening:

Landschap_tekening_MarieIk wil van het eerste plaatje, het huisje en de eerste laag gaan gebruiken. Ik vind de eerste laag heel goed passen bij een polder, en het zorgt ervoor dat het wat minder saai wordt. Van het tweede plaatje wil ik de bomen op de achtergrond en de lucht gebruiken, want de bomen zorgen voor goede diepte, en de lucht is mooi helder met hier en daar een wolkje en dat vind ik mooi. Van het derde plaatje ga ik het molentje gebruiken, want dat is een mooie toevoeging, en het maakt het wat minder saai.

 

Eerste laag: struiken.                    Eerste laag: Gras.                Eerste laag: rivier.

Tweede laag: rivier.                      Tweede laag: rivier.

Derde laag:  gras.                Tweede laag: molentje.

Derde laag: huisje.                        Vierde laag: bomen.           Derde laag: gras.

Vierde laag: bomen                       Vijfde laag: lucht.             Vierde laag: lucht.

Vijfde laag: lucht.

 

Ik ga voor het landschap in Photoshop een polderlandschap maken. Dit omdat ik wil laten zien hoe mooi ons eigen land is. Vaak hoor ik dat het in andere landen mooier is dan in Nederland en in sommige gevallen is dat ook zo, maar Nederland heeft ook een hele mooie natuur, zoals de polders van Flevoland of de Veluwe.

 

REFLECTIE PERIODE 2:

Periode 2 is voorbij. In deze perioden gingen sommige dingen goed, en andere dingen wat minder. Ik begin met wat er goed ging. Bij mijn ging de flipboek heel goed. Dit komt denk ik omdat ik al best goed met Photoshop om kan gaan. En als je alle achtergronden en personages hebt gemaakt, is het best makkelijk om er een soort van stopmotion van te  maken.

Er gingen ook dingen minder goed. Bijvoorbeeld bij het portret. Ik moest echt even wennen, omdat je heel snel een kleur te veel uitveegt. Dat gebeurde dus ook bij mij. Want ik heb best wat donkere plekken en moedervlekken in mijn gezicht. Dus daar was ik echt lang mee bezig.

Ik kan ook wel een paar dingen verbeteren. Ik moet mijn portfoliosite echt beter bijhouden. Nu staan er alleen dingen op van grafimedia. En ik moet dit verbeteren omdat je en op een gegeven moment een cijfer voor je portfolio krijgt. En als ik er geen foto’s van AD2D en AD3D op zet krijg ik er een onvoldoende voor. Dat ik daar nog geen foto’s van heb komt ook omdat ik eerst nog niet was ingelogd bij mail, en dat ook niet lukte. Maar dat was ook opgelost toen ik een Gmail account aanmaakte.

Er zijn ook dingen die ik heb verbeterd deze periode. Ik heb beter geleerd hoe Photoshop werkt, en daardoor waarschijnlijk ook betere cijfers gehaald, zoals voor de flipboek. Ik begin het vak ook steeds leuker te vinden.

Karakters flipboek

 

 

Dit is een verhaal over mij als superheld. Ik heet…. FAIRY!!! In het begin leid ik een normaal leven, bij normale mensen in de normale wereld. Maar dit verandert allemaal als ik erachter kom waar ik werkelijk vandaan kom. Ik kom erachter dat de mensen waar ik ben opgegroeid, niet mijn echte ouders zijn. Ik ga terug naar waar ik vandaan kom, maar dat blijkt geen plaats of land te zijn op deze wereld. Het blijkt een andere wereld te zijn. Hyrled Kingdom. Maar ik kom ook achter een gruwelijk feit.

 

Een groot kwaad ligt op de loer. Dat kwaad is Het Onheil, een groot draak-vormig zwart met rode wolk die boven kasteel Hyrled zweeft. Het Onheil heeft toen ik net was geboren, het hele koninkrijk verwoest. Mijn zus werd verslagen, maar voordat ze werd gedood kon ze mij redden door me naar een andere wereld te sturen. Nu zweeft ze door het land en helpt ze feeën en elven die de ramp hebben overleefd. Maar van mijn ouders heeft ze nooit meer iets gehoord. Of ze het overleefd hebben…. Geen idee. Ik besluit terug te keren naar mijn wereld om mijn ouders te vinden en om Het Onheil te verslaan Een van de overlevende, Phelia, wordt mijn vriendin, en samen gaan we op pad.

 

We beginnen bij de vulkaan Hyrulde. Daar bevindt zich een middel waarmee we Het Onheil.

kunnen verslaan. De Diamant van Hyrled. Dit voorwerp geeft zoveel licht en is doordrongen van zoveel goeds, dat Het Onheil, die het kwaad zelf is, zou verdwijnen. Maar onze voorouders hadden een aantal machines gebouwd om de Diamant te beschermen.

En Het Onheil heeft die machines overgenomen en ervoor gezorgd dat niemand bij de diamant kan.

Maar doordat ik de oude prinses ben bezit ik een kracht om de Wachters terug te veroveren.

Samen met de Diamant en de wachters zijn we in staat om Het Onheil te vernietigen. Eenmaal bij het kasteel, moeten Phelia en ik het opnemen tegen de Titanen

Krachtige wezens, gemaakt door Het Onheil.

Al onze Wachters worden vernietigd maar uiteindelijk weten we ze te verslaan.

Met de diamant schijnen we op Het Onheil, waardoor hij meteen verdwijnt.

Maar, wat blijkt? Mijn ouders waren niet dood, maar ze waren opgeslokt door Het Onheil.

Doordat Het Onheil nu is verdwenen, zijn mijn ouders ook weer terecht. Hierdoor kunnen we het rijk weer opbouwen.

En zo leef ik nog lang en gelukkig!

 

 

EINDE!

 

avatar.marie.muijselaar
Mijn Avatar.

 

portret.marie.muijselaar
Mijn portret.

portret.marie.muijselaar

Reflectie periode 1

Hey,

Ik heb deze periode veel geleerd bij Grafimedia. Bijvoorbeeld hoe de iMac nou precies werkt en wat de programma’s inhouden. Ik vond het ook heel leuk om kennis te maken met het programma Fotoshop. Maar een eigen site maken vond ik toch het leukst(; Ik ben heel blij met deze site.

WAT IK VOND VAN FOTOSHOP:

Het eerste programma wat we gingen leren gebruiken was Fotoshop. Ik vond het super leuk om de letterfoto’s te maken.

WAT IK VOND VAN DE HANDLEIDING VOOR DE IMAC MAKEN:

Het maken van een handleiding voor de iMac vond ik enorm leerzaam. Want ik had nog nooit eerder op een iMac gewerkt, dus ik kwam veel nieuwe dingen te weten.

WAT IK VOND VAN DE SITE MAKEN:

Ondanks dat er wat gedoe was met mijn e-mail adres, vond ik de site maken toch het leukste. Ik had het ook nog nooit gedaan, dus ik leerde ook hoe je dat moest doen.

Al met al vind ik Grafimedia een leuk en leerzaam vak, want je leert met computers omgaan, en dat is belangrijk voor later. In elke les leren we weer wat nieuws, en dat is heel leuk.

Marie