3D Onderzoek

REFLECTIE

De inhoud van mijn studies was vloeibaar. dat heb ik ook willen verbeelden, eerst met teken- en knutselspullen, en daarna met stof op een paspop.

In het proces zie je bij de schetsen vloeibaar en vloeiend redelijk terug, maar later bij andere proefjes iets minder. Toen ging ik meer in op andere dingen van de mindmap. Met de stof wilde ik iets meer terug komen op het vloeibare aspect door de stof aan te proberen op verschillende manieren, en dan kijken of het vloeibaar of vloeiend overkwam als je ernaar keek.

Ik had liever wel meer proefjes gedaan, met bijvoorbeeld ander stof die niet zo glimmend is, maar omdat ik er soms niet was en er een aantal lessen uitvielen heb ik er niet zo veel kunnen maken. Aan het begin kon ik ook niet op een manier komen om het beste te experimenteren, dus ik liep een beetje vast, en maakte niet heel veel proefjes.

Er is ook sprake van ontwikkeling, omdat je kan zien hoe ik van vloeibaar naar iets anders, en weer terug naar vloeibaar ging. Het materiaal is ook iets anders geworden dan alleen papier en de andere ”normale” dingen, wat ik wel heel leuk vind. Eerst ging ik gewoon schetsen, want dat moest. Toen begon ik met standaard materialen zoals karton en ijzerdraad, en uiteindelijk ben ik gekomen op een materiaal wat we niet heel vaak gebruiken, maar wat ik wel heel leuk vind om te gebruiken, en dat is de stof. Ik ging ook van heel klein denken bij de eerste proefjes, naar meer mogelijkheden bedenken bij de laatste.

Ik denk dat ik eerder had moeten denken in mogelijkheden, want nu heb ik een paar proefjes waar ik eigenlijk niet heel erg blij mee ben omdat ze niet heel mooi of interessant zijn.

Als ik verder zou gaan hiermee, dan zou ik een kledingstuk maken waarin het aspect vloeibaar te zien is. Ik zou denk ik nog even verder experimenteren met andere stoffen, maar ik denk dat deze stof er wel goed voor zou zijn. Ik weet nog niet hoe ik dat dan precies zou vormgeven, maar ik zou wel verder gaan met stof. Ik heb gemerkt dat ik werken met mode en stof wel heel leuk vind.

ONDERZOEK

Het woord wat ik had was vloeibaar, dus daar ben ik mee verder gegaan. Ik heb een les gemist, maar in de andere lessen heb ik vier proefjes gemaakt. De feedback kwam van Pleun, en dat was dat ik misschien met meer materialen kon expirimenteren. Toen was ik die les ook verder gegaan met het hoofd en stof, en met de stof heb ik het gevoel dat vloeibaar er wel mooi uitkomt. Daar wil ik dan mee verder.

IDEEEN:

Regenbogen komen door water, en water is vloeibaar. Misschien kan ik iets doen met de mythe over de pot met goud in een kunstwerk, dat ook vloeiend is gemaakt.

Iets met drinken. Sap of smoothie of iets anders.

Iets met kleding. Met stof kan je goed vloeiende patronen maken, en sinds de opdracht van vorig jaar met kleding nooit is afgemaakt, zou ik het misschien leuk vinden om daar iets mee te doen.

Golfkarton kan goed vloeiende vormen maken. Dat zou een goed materiaal kunnen zijn.

Ik kan ook heel ver de mindmap in kunnen gaan, en die erbij houden zodat mensen kunnen zien hoe ik er op kwam. Maar dan is het kunstwerk iets wat eigenlijk niks te maken heeft met vloeibaar.

TEKSTBRON:

Eens woonden de Vikingen in Ierland, plunderden en plunderden naar eigen goeddunken en begroeven vervolgens hun onterecht verkregen schatten over het hele platteland. Toen ze uiteindelijk vertrokken van het Smaragdgroene Eiland, lieten ze per ongeluk een deel van hun buit achter, wat de kabouters vonden. Nu wisten de kabouters dat de Vikingen hun schatten hadden verkregen door te stelen, wat verkeerd was. Door dit slechte gedrag wantrouwden de kabouters alle mensen, Viking of niet. Om te zorgen dat geen mens zou kunnen nemen wat hij nu in overweging neemt hun goud, de kabouters herbegraven het in potten diep onder de grond over het hele eiland. Als er regenbogen verschijnen, eindigen ze altijd op een plek waar de goudpot van een of andere kabouter begraven ligt.

Bron: https://wordssidekick.com/10-myths-about-rainbows-29146#10.%20Er%20is%20een%20pot%20met%20goud%20aan%20het%20einde%20van%20de%20regenboog

MINDMAP:

PROEFJES KLEI

PROEFJES HOUT

PROEFJES PAPIER