Culture activiteiten

Hamlet:

De kunstklassen gingen dit jaar naar Hamlet, een voorstelling in Theater Rotterdam. Het was een remake van de originele Hamlet van Shakespeare. Helemaal in een nieuw jasje gestoken, en gemoderniseerd. Ik vond het heel leuk om naartoe te gaan, hoewel ik hem wel al een keer gezien had met mijn familie. Het was op een donderdagavond, en het duurde tot ong. tien uur. Het was alleen wel jammer dat sommige meiden, waaronder ik, de dag erna het hockeytoernooi hadden, waardoor we om 08:30 al weer op school moesten zijn, terwijl de andere meiden het eerste uur vrij kregen omdat we de avond ervoor zo laat van school kwamen. Maar ik vond het alsnog wel heel leuk.

Unknown-5

Filmfestival:

We zijn dit jaar naar het Internationaal Filmfestival Rotterdam geweest met school. In het theater lieten ze allemaal korte filmpjes zien over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld een filmpje over 2 jongens die drugs vinden. Ik vond dat deze me heelerg aansprak, want zo zie je dat kinderen soms ook betrokken raken bij zulke criminele activiteiten. Ik vond de film heel leuk, en op het einde ook best grappig, omdat het kleinste kind de drugs gebruikte om een voetbalveld te maken. Een film die mij ook echt aansprak was een film over seksueel misbruik. Het ging over een meisje dat op een feestje te maken krijgt met een jongen die de hele tijd aan haar zit. Ik vond deze film heel goed, omdat je zo ziet wat er gebeurt met meiden die worden misbruikt. De film die mij het minste aansprak was een filmpje van een zingende museumwachter. Ik vond hem niet leuk omdat er in principe niks gebeurde, behalve dat er een man ging zingen.

 

Unknown-2.jpeg

HLR – Dagen:

De eerste HLR – dagen van dit jaar gingen over social media. Dit omdat ze ons wilden laten zien hoe misleidend het is. Ik vond het heel leerzaam en nog leuk ook. We gingen heel veel knutselen, bijvoorbeeld een trekpop maken en een gedicht schrijven. Ook gingen we een soort van spel doen waarop je zelf keuzes kon maken en waar het over cyberpesten ging. Dat was heel goed om te doen, want zo leer je wat een impact het heeft op de gepeste.

images-2.jpeg