Kunst

De opdracht voor de eerste periode is een attractie maken met het thema Dismaland. Je moet dus een attractie ontwerpen die een bepaalde boodschap heeft en wat er vrolijk uitziet, maar eigenlijk juist iets is wat helemaal niet vrolijk hoort te zijn.

Dit is wat inspiratie die we hebben gevonden hiervoor:

Eerst begonnen we met brainstormen en kwamen uit op het thema bodyshaming.

Uiteindelijk hebben we voor het idee gekozen dat er in plaats van een lengtemeter voor bijvoorbeeld een achtbaan, een meter staat die kijkt of je wel voldoet aan het ‘ideale lichaam’.

Dit is iets wat vooral heel erg speelt onder jongeren op social media. Dit leek ons daarom een interessant punt om vanuit te werken. Hieronder staat ook een voorbeeld uit het echte leven van een restaurant in China. Dit restaurant geeft mensen een korting als ze dus genoeg zijn om tussen twee palen te passen. Hoe dunner, hoe meer korting.

Dit wilde wij ook uitbeelden, maar dan met een volledige cut-out waar je doorheen zou moeten lopen. Als je er wel doorheen past mag je de attractie in. Zo niet, dan wordt je naar een klein paadje gewezen en mag je daar lopen tot je ergens komt. Waar je uitkomt weet je niet.

We begonnen met wat testjes voor kleurgebruik en hoe de lichamen eruit zouden moeten zien.

Hierna