Eindproject

Vooronderzoek

Body dysmorphia:

Anxiety:

Deze onderwerpen zorgen ervoor dat je soms gewoon even uit deze realiteit zou willen ontsnappen, wat ook een interessant onderwerp zou kunnen zijn.

Om hiermee te dealen zou de realiteit vervormen ook een interessant onderwerp zijn. De realiteit voor jezelf vervormen om nieuws of gevoelens dragelijker te maken.

Een kunstenaar die bij dit onderwerp zou kunnen passen is Escher. In zijn bekende kunstwerken vervormt hij bepaalde beelden waardoor ze in iets anders veranderen of niet helemaal lijken te kloppen. Hij speelt in zijn kunstwerken met dimensies en vormen, wat ook voor dit onderwerp een goede werkwijze kan zijn.

Hoe vervormt men zijn eigen werkelijkheid? Deze vraag ga ik niet gebruiken.

De realiteit vervormen is iets wat overal te zien is. Iedereen leeft hierdoor in zijn of haar eigen bubbel met eigen nieuws en eigen meningen. Een voorbeeld van zo’n bubbel is bijvoorbeeld hoe er in de VS bepaalde mensen zijn die zo overtuigd zijn van hun geloof en hun politieke geaardheid dat elke poging tot tegenslag wordt genegeerd en ze altijd wel een manier vinden om bepaal nieuws of bepaalde feiten zo te verdraaien dat ze niet kloppen.

Dit is naar mijn idee de enige manier waarop ik dit goed en relevant kan uitbeelden, waardoor ik hiermee niet echt verder mee kan of wil.

Een idee van mij is ook dat ik iets maak over hoe je als individu probeert te ontsnappen uit je eigen leven, omdat er iets gebeurt kan zijn of omdat je iets voelt waar je niet mee wilt rondlopen.

Vanuit Escher is een mooi idee ook dat ik op een manier als Escher uitbeeld hoe iemands hoofd er van binnen uit kan zien en hoe je heftige onderwerpen als de onderwerpen hierboven navigeren en hoe dat heel verwarrend en lastig is en je er soms niet uitkomt en steeds op dezelfde plek terugkomt.

Hiermee zou ik uitbeelden hoe iemand constant in zijn of haar hoofd aan het proberen is om uit een gedachtegang of situatie te komen en hoe dat niet altijd even eenvoudig is.